xtrade logo

Maklumat Perdagangan

CFDs: Pengenalan Ringkas

Kontrak untuk Perbezaan (CFD) merupakan instrumen pelaburan yang dibangunkan untuk membolehkan pedagang mendapat faedah memiliki Saham, Indeks, Forex, dan kedudukan Komoditi tanpa memiliki instrumen yang mendasarinya. Pedagang pasaran mengikat kontrak dengan CFD pada harga khusus dan perbezaannya dengan harga tersebut dan harga yang ditutup diselesaikan dalam bentuk tunai.

Adalah penting untuk beringat bahawa berdagang CFD boleh rugi semua atau bahagian pelaburan.

Dengan CFD semakin meningkat dalam kepopularan, Xtrade percaya bahawa ia akan menjadi cara yang diutamakan untuk berdagang pada pasaran kewangan. Dengan penekanan itu, Xtrade menawarkan pedagangnya CFD yang popular pada pasaran kewangan. Kami menyediakan pelanggan kami dengan faedah berdagang CFD pada margin menggunakan leveraj. Perdagangan CFD membolehkan pedagang pasaran untuk berdagang portfolio Saham, Indeks atau Komoditi tanpa mengikat amaun modal yang besar. Dengan mempunyai akses kepada platform perdagangan Xtrade, kerumitan perdagangan CFD pada Pasaran Bursa sebahagian besarnya disingkirkan. Kos mahal dan kelewatan penghantaran fizikal Saham, pendaftaran, dan apa-apa caj pemegangan/penjagaan selamat datang apabila mempunyai broker disingkirkan, yang menjimatkan anda masa dan wang.

Sila ambil perhatian bahawa semua hak mengundi yang datang dengan memiliki saham ekuiti dan tidak tersedia kepada pemegang CFD.

Contoh:

Anda putuskan yang anda ingin beli Saham Google. Daripada membeli 1,000 Saham Google daripada Broker saham, anda beli 1,000 CFD Google pada platform perdagangan Xtrade. Jika terdapat kejatuhan $4 sesaham dalam harga Google, anda akan menerima kerugian $4,000. Walau bagaimanapun, jika terdapat kenaikan $4 sesaham dalam harga Google, anda akan menerima keuntungan $4,000, seperti seolah-olah jika anda telah beli saham sebenar.

Dasar Pelaksanaan Pesanan
Perdagangan CFD melibatkan risiko kerugian yang ketara. Perdagangan FX/CFD melibatkan tahap risiko yang ketara dan anda mungkin kehilangan semua modal yang anda laburkan. Sila pastikan bahawa anda telah memahami risiko yang terlibat.