xtrade logo

Maklumat Perdagangan

Pengesahan Akaun

Terima kasih kerana membuka akaun dengan Xtrade! Kerana kewajipan pengawalseliaan kami, keutamaan kami adalah keselamatan pelanggan. Oleh itu, kami memerlukan dokumen pengenalan tertentu. Dokumen-dokumen perlu dibekalkan kepada Xtrade bagi memulakan perdagangan.
Jika anda memilih untuk mengimbas dokumen-dokumen anda, kami amat mengesyorkan anda supaya menggunakan tetapan berikut: 200 dpi, peringkat kelabu (bukan warna), format fail mestilah JPEG, resolusi diset kepada 24 bits.
Dokumen juga boleh diambil gambar oleh telefon pintar dan dimuat naik sama ada dari: tab Opsyen Akaun Pedagang Web > Pengesahan Akaun atau melalui aplikasi mudah alih: Nod Bantuan & Sokongan > Subjek Baharu > Muat Naik Fail.
Tambahan pula, pastikan anda telah melengkapkan penilaian kesesuaian, langkah 2, proses pendaftaran kami, memperincikan pengalaman, aktiviti dan pengetahuan lain anda.

Sila berikan yang berikut:
ID

ID bergambar yang dikeluarkan oleh kerajaan

ID mestilah memaparkan nama dan tarikh lahir anda dengan jelas. Ia juga harus mempunyai tarikh luput yang sah. Pasport dan lesen memandu adalah yang paling sesuai. Nama mestilah sepadan dengan nama yang anda berikan semasa permohonan anda.
Address

Bukti alamat

Alamat mestilah sepadan dengan alamat yang anda berikan semasa permohonan anda. Ini boleh dalam bentuk bil utiliti (elektrik, telefon, air), penyata bank, perjanjian pajakan atau gadai janji. Sila ambil perhatian bahawa bil yang diperolehi sebelum 3 bulan yang lalu tidak boleh diterima. Pastikan bahawa nama anda tertera pada bil, beserta dengan alamat dan nama syarikat yang mengeluarkan bil tersebut. Semuanya mestilah boleh dilihat dengan jelas.
Perdagangan CFD melibatkan risiko kerugian yang ketara. Perdagangan FX/CFD melibatkan tahap risiko yang ketara dan anda mungkin kehilangan semua modal yang anda laburkan. Sila pastikan bahawa anda telah memahami risiko yang terlibat.