xtrade logo

Maklumat Perdagangan

Alat Pengurusan Risiko

Uruskan perdagangan anda dengan Alat Pengurusan Risiko kami.

  • Pesanan Had dan Henti Kerugian
  • Mengurus Leveraj Akaun Anda

Mengurus Leveraj Akaun Diingini Anda

Dengan Xtrade anda mempunyai kefleksibelan untuk berdagang dengan leveraj tinggi, rendah atau tiada langsung. Anda boleh mengawal Ekuiti anda dengan mendeposit atau mengeluarkan dana dan anda berupaya untuk mengawal nilai Jumlah Kedudukan anda dengan membuka atau menutup kedudukan. Anda boleh melihat Ekuiti anda dan maklumat penting lain di bawah Bar Akaun Saya di sebelah kiri Laman Utama.

Contoh:
Anda deposit $200,000 (Ekuiti anda $200,000) dan kemudian anda beli Minyak bernilai $200,000. Anda sekarang berdagang dengan leveraj 1 (tiada leveraj).
Anda deposit $20,000 (Ekuiti anda $20,000) dan sekarang anda beli Minyak bernilai $200,000. Sekarang anda berdagang dengan leveraj 10.

Sila ambil perhatian bahawa premium dibayar untuk apa-apa kedudukan yang dipegang semalaman.

Henti Kerugian, Ambil Keuntungan dan Pesanan Had

  • Pesanan Henti Rugi – boleh ditambah untuk berdagang sebelum ia dibuka atau dengan mengedit kedudukan terbuka. Pedagang boleh menetapkan titik keluar untuk pedagangan yang rugi.
  • Pesanan Ambil Keuntungan – Lawannya Pesanan Henti Kerugian, pedagan boleh menetap titik keluar untuk perdagangan yang menang.
  • Pesanan Had – Pedagang boleh membuka kedudukan dengan pesanan untuk membeli atau menjual pada kadar pratentu. Objektif pedagang adalah untuk membeli atau menjual pada harga lebih baik daripada kadar pasaran.

Contoh Pantas:
Amazon berdagang pada $305.95 - $306.95 (Jual/Beli)
Anda beli 15 saham Amazon.
Anda ingin mengehadkan kerugian anda kepada $150.
Anda menempah harga pesanan Henti Kerugian sebanyak $296.95.
Jurang Amazon turun kepada $296.95 dan kemudian kepada to $292.
Kedudukan anda akan ditutup pada $96.95.
Kerugian anda: 15 x (306.95 – 296.95) = $150.

Perdagangan CFD melibatkan risiko kerugian yang ketara. Perdagangan FX/CFD melibatkan tahap risiko yang ketara dan anda mungkin kehilangan semua modal yang anda laburkan. Sila pastikan bahawa anda telah memahami risiko yang terlibat.